Втора самостојна изложба ” ВНАТРЕШЕН СВЕТ ” на Билјана Тодороска

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 05/07/2017 - 15/07/2017
All Day

Location
СПОМЕН ДОМ НА БРАЌАТА МИЛАДИНОВЦИ

Categories No Categories


Со рачна изработка на накит се занимава седум години, а последните четири ја користи техниката сутаж. Во изработката најмногу ја инспирира сето она убаво што и се случува секојдневно. „Најмногу преовладуваат моите емоции и затоа мојата изложба ја нареков Внатрешен свет ” објаснува авторката Билјана Тодороска . Изложбата ќе биде отворена на 05ти Јули во 20:00h во спомен домот ” Браќа Миладиновци ” Струга и ќе трае до 15ти Јули. Добродојдени се сите љубители на уметноста. Инаку ова е нејзина втора самостојна изложба, првата беше со наслов ” Чекор по чекор ” Јули 2016г во галеријата Робевци, Охрид.