You are here:

Skip Navigation LinksStruga Museum :: Музеј Струга>Struga
English Macedonian Albanian

Struga STRUGA
 

STRUGA MACEDONIA

Struga

Qyteti Strugë në bregun e ligenit te Ohrit. Ai ëshë I njohtur gush në kohën e Ilirve dhe shum udhetar të tjerë gë kantreguar.Stuga ështh gytet i gjellë me nji zhyljim tradicional,shitoretë bukura dhe shtepija me nji pamje të vjetër.Prandaj gyteteret e përdorin fjalen Si Struga ska tjetër(Kako Struga nema druga).

STRUGA

Struga

Në kët region turistik ka 65 agjencione turistike të cilat munden te strehajn deri 16298 visitues.Gjet Strugë evisitojn afer 60000 turiste gë i pergigjet numrit prej 330000 të planifikuar.Prej 1961 Struga ësht vendi ku mbahen ditët e pozise.Ku festival mbahet çdo vit nga fundi i miajit nghusht.Kjo ditë madhëstore ësht jo vetem për Maqedonin por edhe për botën..

STRUGA

Struga

sDitët e poezis-Strugane kdh;timi i ngjalve jan ngjarje të njohura Strugane dhe mme këto krenohet.Duhet të përmenhim edhe sheptin e Vllezerve Miladinovci si dhe kafshërve të Nikola Nezlobinski (museu d-r Nikola Nezlobinski)  ku ësht e paragitun fauna e ligemit të Ohrit.

STRUGA

Struga

Struga gjithashtu ësht venlingja rilindësht Vojdan Çernodrinski.Si monument cultural ësht edhe Kisha Sv. Georgi e cila rrjedh nga sheculli 19.Neket Region ka edhe shum Kisha të tjera dhe Xamija të reja.Struga ka lidhje me botën në përmjet të aerportit të Ohrid,stacioni autobusave në Strugë dhe me Pogradecin nëper ligen.